Energiebesparing

Het leven is al duur genoeg. Wij zijn allemaal op zoek naar manieren om te besparen. Huisautomatisering is dé oplossing voor energiebesparing. U krijgt inzicht in uw energieverbruik op onder andere uw telefoon zodat u altijd op de hoogte bent van uw energieverbruik en hierop kunt inspelen.

Zo kunt u met huisautomatisering onder andere verschillende  apparaten in huis, zoals een vaatwasmachine, wasmachine en wasdroger op het goedkoopste elektriciteitstarief laten werken. U kunt uw wasmachine bijvoorbeeld laten draaien tijdens de voordelige daluren. Ook kunt u apparaten uitschakelen als u deze niet gebruikt.

 

 

In veel huizen staat de mechanische ventilatie automatisch dag en nacht ingeschakeld. Huisautomatisering zorgt er voor dat dit alleen gebeurt als het nodig is. Bijvoorbeeld wanneer iemand onder de douche staat. Ruimtes worden met huisautomatisering enkel verlicht als er iemand aanwezig is, want sensoren detecteren aanwezigheid in elke ruimte. Temperatuursensoren bedienen de verwarming of koeling op basis van aanwezigheid en op basis van de tijden van de dag. Zo is een kamer op ideale temperatuur als dat nodig is, bijvoorbeeld 's morgens bij het opstaan of ’s avonds bij het thuiskomen. Wat een luxe als u energie bespaart, maar toch thuiskomt in een heerlijk warm huis. U kunt dit naar wens instellen. Wanneer een kamer in het huis niet in gebruik is kunt u de temperatuur naar een stand-by stand brengen zodat u geen onnodige energie verbruikt. U kunt de verwarming uitschakelen in een kamer waar een raam open staat zodat warmte niet onnodig verloren gaat. En als de temperatuur buiten hoog is kunt u op afstand de airco instellen zodat u thuiskomt in een heerlijk koel huis.